Ameliyatsız Göz Çevresi Estetiği
Ameliyatsız Göz Çevresi Estetiği
Koyu halkalar, şişkinlik, torbalanma, göz altlarında çökme, morluklar, göz kapağı düşüklüğü ve göz çevresinde ince çizgilenmeleri gidermeye yardımcı olacak ameliyatsız çözümler mevcut.
Göz altlarındaki yağ doku desteği, kolajen ve elastin yapı yıllar içinde azalır, bu da cildin incelmesine ve damarların belirginleşmesine, böylece göz çevresinde torbalanmalara, koyu- mor görünümlü gölgeler oluşmasına yol açar. Kişiyi yorgun ve uykusuz gösteren bu problemleri önlemek ve olduğu zaman iyileştirmek göz çevresine düzenli ve doğru bakım yapmakla mümkündür.
Göz altı Torbaları Kırışıklık ve Morluklar
Yaşla beraber göz altı yağ doku azalır ve deri şeffaflaşır. Bu da zengin damar yapısının morluk olarak yansımasına yol açar. Ödem ve şiş görünüme karşı koruyucu olan göz çevresi kas yapı da yaşla birlikte gevşer ve torbalanma ve şişkinlik daha da artar.
Göz altındaki derinin toparlanması, kırışıklıkların azaltılması ve göz altı morluğu için hyaluronik asit bazlı, bu bölgeye özel üretilmiş dolgu uygulamaları,
Genellikle A, C, E gibi vitaminler, antioksidan maddeler, mineraller, aminoasitler ve hyaluronik asit gibi maddeler özel bir karışım haline getirilerek cildin alt tabakalarına enjekte edildiği mezoterapi uygulaması,
Göz kenarı kırışıklıkları (kaz ayağı kırışıklık) için ise botulinum toksin enjeksiyonları ve plazma uygulaması tatmin edici sonuçlar verir. Bu sayede göz çevresi kırışıklıklar azalır, çökmeler, şişlikler ve morluklar ve torbalar iyileşir, daha enerjik ve canlı bakışlar elde edilir.
Daha Sıkı, Genç Bir Göz Çevresi İçin
Daha sıkı bir göz çevresi için; fokuslu ultrason, fraksiyonel radyofrekans ve plazma sistemleri ile tanışabilirsiniz. Ayrıca, mezoterapi, somon DNA aşısı alternatif uygulamalar arasındadır. Göz çevresindeki problemlerin şiddetine göre tüm bu yöntemler kombine edilip etki arttırılabilir.
Fokuslu ultrason uygulamasında; cilt altına gönderilen odaklanmış ultrasonik ses dalgaları ile,
Fraksiyonel radyofrekans uygulamasında ise radyofrekans enerjisinin oluşturduğu ısı etkisiyle kolajen ve elastin dediğimiz cildin yapıtaşları uyarılarak cilt yenileme sağlanır.
Plazma enerjisi ile sarkmış, gevşemiş doku sublime edilerek (yani buharlaştırılarak) daha sıkı, gergin, aydınlık bir cilt görünümü elde edilir.
Dolgu uygulamaları ile hyaluronik asit bazlı, bu bölgeye özel üretilmiş dolgular tatmin edici sonuçlar sağlamaktadır. (Göz altı ışık dolgu bunlardan en çok bilinendir).
Göz çevresi için özel içeriklerden oluşan mezoterapi uygulamaları ve somon DNA aşısı da yine göz çevresi gençliğinin sürdürülebilmesi için devam tedavilerinde yer alan uygulamalardır.
Plazma Tedavisi Nedir?
Plazma cihazı uygulanacak cilt yüzeyindeki elektriksel aktivite ile ortamdaki havayı (yani iyonize gazları) Plazma Enerjisine dönüştürür. Bu enerji cildin sorunlu dış yüzeyini buharlaştırarak problemli bölgeleri yok ederken, yeni doku oluşum sürecini de başlatmış olur. Maddenin 4.hali olarak tarif edilen plazma enerjisi sorun odaklı çalışır. Ciltte sorunlu bölge dışındaki kıl kökleri, kılcal damar, yağ ve sinir dokuları gibi çevre dokuları etkilemediği için göz çevresinde güvenle kullanılabilir. Çevre dokuya ısı iletimi minimum olduğu için yan etki olasılığı çok düşüktür. 15 yıldır başta İtalya olmak üzere Avrupa’da yaygın olarak kullanılan, birçok estetik cerrahi işleme alternatif olarak uygulanan CE belgeli bir uygulamadır. Plazma enerjisi sayesinde ameliyatsız olarak üst göz kapağı toparlanmakta, alt kapaktaki torbalanmalar azaltılabilmektedir.
Plazma Enerjisi Nerelerde Kullanılır?
- Üst göz kapağının kaldırılması, göz kapağı düşüklüğünün giderilmesi,
- Plazma enerjisi sayesinde ameliyatsız olarak üst göz kapağı kaldırılabilmekte, toparlanmakta , alt kapaktaki torbalanmalar azaltılabilmektedir. ”Baygın bakış estetiği” olarak ta anılır.
- Göz kapağı bölgesinde bulunan ksantelezma dediğimiz sarı renkli yağ birikimlerinin alınması,,
- Alt göz kapağındaki torbalanmaların giderilmesi,
- Dudak üstündeki çizgilerin tedavisi,
- Çatlakların (stria) ve akne izlerinin azaltılması, yara izlerinin giderilmesi,
- Göz kenarlarındaki kırışıklıkların tedavisi,
- Boyun bölgesinin gençleştirilmesi,
- Göbek çevresindeki deri sarkmalarının giderilmesi , bölge derisinin sıkılaştırılması,
- Siğillerin tedavisi,
- Yüz ve vücuttaki benlerin alınması.
Siğillerde ve Et Benlerinde Plazma Tedavisinin Avantajları
- Uygulama kolaylığı ve konforu,
- Uygulama sonrası yara bakımı problemi oluşturmaması,
- Hızlı iyileşme özelliği,
- Başta yüz olmak üzere genital bölge ve diğer alanlarda iz, leke riskinin çok çok az olması,
- Hastalığın tekrarlama riskini ve yaygınlığını azaltması sebebiyle sıklıkla tercih ettiğimiz tedavi yöntemidir.
- Genital siğil tedavisi için ücretler siğilin yoğunluğuna ve yapılacak tedavi şekline göre değişkenlik gösterebilir. Sizin için en uygun tedaviyi doktorunuz belirleyecektir.
Plazma Kimler için Uygun Bir Yöntemdir?
Özellikle göz kapakları ameliyat olma sınırına gelen fakat ameliyat olmaktan çekinen, anestezi almak istemeyen, bu durumdan rahatsız olan kişiler için iyi bir alternatiftir.
Aynı zamanda botulinum toksin ve benzeri uygulamaların yapılmasına rağmen göz kapaklarında sarkmaları ve kırışıklıkları düzeltilemeyen kişiler içinde daha kalıcı bir tedavi sağlar.
Plazma Uygulaması Nasıl Yapılır?
Uygulama sırasında sadece lokal anestezik kremlerle yapılan anestezi yeterli olmaktadır. Genellikle yapılan uygulamaya bağlı olarak 5-15 dakika kadar kısa süren bir tedavidir. Sonrasında ağrı sızı yoktur. Hafif yanma hissedilebilir. Uygulama alanında yaklaşık 3-7 gün süren ince yüzeysel kabuklanmalar olmakta ve kabukların dökülmesinin ardından hafif pembe renkli bir cilt çıkmaktadır. Bu cilt görüntüsü 2-4 haftalık bir süreçte tamamen normal hale geçerek herhangi bir iz kalmadan iyileşmektedir.
Plazma Uygulamasının Avantajları Nelerdir?
- Dikiş yapılmaz ve iz kalmaz.
- Pansuman gerektirmez.
- Yaş ve cinsiyet farkı yoktur.
- Kanama ve enfeksiyon riski yoktur.
- Görme üzerine herhangi bir yan etkisi yoktur.
- Ciltte yenilenme sağlar.
- Kalıcılık süresi 5-10 yıl olup cerrahi yöntemle aynıdır.
- Günlük yaşantıya engel olmaz.
- Göz kapağı düşüklüğü tedavi edilirken aynı zamanda yeni doku oluşumu sağlandığı için göz çevresi cilt yapısında gençleşme görülür.
- Leke, ben, fibrom dediğimiz et beni vb lezyonlarda tedavi kalıcıdır, tekrar oluşmaz.
Plazma Uygulamasının Yan Etkileri Var Mıdır?
Bu amaçla kullanılan lazer, elektrokoter gibi diğer cihazlardan en önemli farkı; uygulama alanının çevresine ve subkütan (deri altı) dokulara istenmeyen herhangi bir enerji ve ısı akışı olmaması ve zarar vermemesidir. Böylece yan etki profili de oldukça düşük olmaktadır.
Plazma Uygulaması Kimler İçin Sakıncalıdır?
Ameliyatsız yapılmasına rağmen; bağışıklık sistemi hastalığı olan kişilerde, uygulama alanında yara veya enfeksiyonu olan hastalarda ve hamilelerde uygulanmaz.