Mezoterapi (Mezolifting)

MEZOTERAPİ(MEZOLİFTİNG) ve GENÇLİK AŞISI

Mezoterapi(Mezolifting)

Yüz gençleştirmede en etkili yöntemlerden biridir. Genellikle A, C, E gibi vitaminler, antioksidan maddeler, mineraller, aminoasitler ve hyaluronik asit gibi maddeler özel bir karışım haline getirilerek derinin alt tabakalarına enjekte edilir. Mikropunktur yöntemiyle, çok ince uçlu iğnelerle yapılan bir işlemdir. Tüm yüz, boyun, dekolte ve eller gibi farklı bölgelere uygulanabilir.

Mezoterapinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Mezoterapinin amacı; cildin kaybettiği gerginlik ve canlılığın geri kazandırılmasıdır, Bu yöntemle, cildin ihtiyacı olan gerekli takviyeler, istenilen bölgeye ve derinliğe, gerektiği miktarda direkt verilebilmektedir. Uygulama sonrasında ciltteki azalmış elastin, kollajen, hyaluronik asit içeriğinde artış ve yapılanma sağlanır. İçeriğindeki hücre yenileyici vitaminler, antioksidanlar ve cildin dolgunluk ve nemini dengeleyen bağ dokusu içerikleri sayesinde ciltte sıkılaşma, nemlenme, canlılık, parlaklık ve ince çizgilerde azalma meydana gelir. Yaşlanma etkileri azaltılır.

Mezoterapi Hangi Bölgelere Uygulanır?

Mezoterapi; yüzde yanaklar, alın, göz kenarları, üst dudaklar, çene, boyun ve dekolte bölgesi, el sırtı yaygın olmakla birlikte, vücudun her yerine uygulanabilir.

Saç mezoterapisinde; kök hücrelerini destekleyecek vitamin, mineral, aminoasit, dolaşımı artırıcılar ve büyüme faktörlerini içeren serumlar saçlı deriye enjekte edilir. 1- 2 Hafta aralıklarla 4- 6 seans olarak uygulanır.

Erkekte Saç Dökülmesi

Mezoterapi Hangi Amaçla Uygulanır?

Cilt kırışıklıkları ve sarkmalarında,

Cilt İncelmesi ve hassasiyetinde yeniden yapılandırma ve canlandırmada

Cilt çatlaklarında (stria),

Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde,

Cilt lekeleri, güneş lekelerinde,

Göz altı morlukları, koyuluğu ve kırışıklığının giderilmesinde,

Saç dökülmesi tedavisinde (kadın ve erkeklerde görülen her tip saç dökülmesinde, saçkıran olarak anılan bölgesel kellikte),

başarıyla kullanılmaktadır.

Mezoterapide Hangi İlaçlar/Maddeler Kullanılır?

  1. Somon balığı DNA sı
  2. Hiyaluronik asit
  3. Vitaminler (A-B-C-E ve K)
  4. Amino asitler
  5. Mineral tuzlar
  6. Koenzimler
  7. Nükleik Asitler
  8. Peptidler

Mezoterapi Nasıl Uygulanır?

Uygulama 30 Gauge’lik çok ince iğneler, dermaroller, dermapen ya da mezoterapi tabancası kullanılarak temelde birçok noktadan cilt altı dokuya ilaç karışımının verilmesi şeklinde yapılır.

Seanslar yaklaşık 15–20 dakika sürer. Ağrısız bir işlem olmakla beraber, ağrı eşiği düşük olanlarda işlem öncesi lokal etkili anestezik kremler kullanılır.

Mezoterapi Kaç Seans Uygulanır ve Seans Aralıkları Nedir ?

Seans sayısı ve uygulama aralıkları kişinin yaşı ve cildinin ihtiyacına göre değişmektedir. Genellikle bir kür 3– 6 seanstan oluşmaktadır ve uygulama aralığı 2 -3 hafta arasında değişebilmektedir.

Mezoterapinin Yan Etkisi Var mıdır?

Nadiren de olsa, içeriğindeki bazı ilaçlar ve etken maddelere karşı alerjik reaksiyon oluşabilir. İşlem sonrası geçici olarak; ciltte hassasiyet, şişlik, kaşıntı ve yüzeyde morarma oluşabilir.

Mezoterapi Öncesinde ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

İşlem öncesinde ve sonrasında aspirin ve benzeri kan sulandırıcı ilaçlara ara verilmelidir.

Yüze ve saç derisine uygulanan mezoterapi sonrasında en az 12 saat süreyle işlem bölgesi yıkanmamalı, makyaj  yapılmamalıdır.

GENÇLİK AŞISI NEDİR?

Gençlik aşısı; Nem Aşısı, Paris Işıltısı, İspanyol Işıltısı, Kolajen Aşısı, 6 Nokta Lifting, Biyolojik Lifting ve DNA Işıltısı olarak ta anılan, sağlıklı ve genç bir cilt yapısı için cildin ihtiyaç duyduğu tüm bileşenleri içeren ürünlerin genel adıdır. Gençlik aşısı cildinizin ihtiyacına göre hazırlanan kombine cilt gençleştirici ürünlerden oluşur.

Gençlik Aşısı Kimlere Uygulanır?

18 yaşından itibaren kadın, erkek herkese uygulanabilir. Genellikle ”ileri yaşlarda sorunlu ciltlere uygulanabilir” şeklinde bir algı olmasına rağmen, en doğru yaklaşım 30′ lu yaşlarda henüz sorunlar yerleşmeye başlamadan uygulanmasıdır.

Gençlik Aşısının Etkileri Nelerdir?

Cildin zamanla azalan ve formu bozulan kolajen, hyaluronik asit ve elastin gibi yapı taşlarının yerine konmasını sağlarlar. Düzenli uygulandıklarında gençleştirici ve lifting yapıcı etkileri görülmüştür. Cilt daha sıkı, sağlıklı, nemli ve canlı görünür.

Gençlik Aşısı Nasıl Uygulanır?

Gençlik aşısı uygulaması genellikle ürünlerin, iğnelerle cildin orta tabakası olan dermise verilmesi şeklinde yapılır.
İşlem öncesinde hasta konforu için cilt 30-40 dakika kadar anestezik kremle bekletilir, bu süre sonunda cilt dezenfekte edilir ve enjeksiyon yapılır.
Uygulama sonrasında; uygulama bölgesinde hafif şişlikler, kızarıklık, nadiren de morluklar görülür.
Bu rahatsız edici görüntü 2-5 gün sürebilir.

Gençlik Aşısı Hangi Sıklıkla Uygulanır?

Gençlik aşısının tekrar uygulamaları; cilt durumuna, yaşa, koruyucu ya da onarıcı amaçla yapılmasına, uygulamalardan alınan verime göre planlanabilir.
Koruyucu amaçla yılda 2 ya da 3 seans uygulama yeterli olabilirken, onarıcı amaçla yapıldığında 2- 3 hafta aralıklarla 3 seans sonrasında, yılda 2 ya da 3 koruma tedavileri planlanabilir.

Gençlik Aşısı Sonrası Normal Hayata Hemen Dönebilir miyim?

Gençlik aşıları; hangi formda olursa olsun cilde çoklu enjeksiyonlar şeklinde uygulandıkları için kızarıklık, şişlik, morluk görülebilir. Rahatsız edici bu görüntünün hafiflemesi birkaç gün sürebilir.

Kliniğimizde Uygulanan Gençlik Aşıları

INNEA AQUA (Biyolojik Lifting Aşısı; 6 Nokta Lifting)

JALUPRO (Aminoterapi)

XELAREDERM (Redermalizasyon, Nomore)

NCTF (Paris Işıltısı)

FACEBOTOLİFT (İspanyol Işıltısı)

NUCLEOFİL (DNA Işıltısı)

LİNERASE (Kolajen Aşısı)

H100 (Yüksek oranda hyaluronik asit ve etkili antioksidan olan mannitol içerir).

MATRİX (Ektracellüler matrix oluşumunu artırır. Bu sayede cilt altı kolajen ve elastin oluşumu tetiklenir.)

 

 

    Call Now Button