Lazerle Akne ve Yara İzi Tedavisi

Yüzümüzde ve vücudumuzda ; geçirdiğimiz cerrahi işlemler, tıbbi tedaviler, kazalar sonucu oluşan kesikler, yanıklar, çarpma ve ezilmeler, jilet (faça) yaralanmaları, derin yerleşimli kistik, nodüler akneler, cilt bütünlüğümüzü bozma derecelerine bağlı olarak cilt yüzeyinde birtakım izlere yol açarlar. İz normal yara iyileşme olayının bir sonucu olarak ortaya çıkar.
İzlerin yapısı; kişinin genetiğine, bölgesine, yaşına, ırkına, cilt tipine, kalınlığı, yaralanmanın özelliğine, yaralanan bölgenin kanlanmasına, genel vücut sağlığı gibi pek çok faktöre bağlı değişiklik gösterir.

İzlerin Görünüşlerine Göre Çeşitleri:

  • Kabarık yara izleri; hipertrofik yara izi, keloidler, jilet izleri
  • Ciltte renk değişikliği yapan düz yara izleri,
  • Atrofik yara izleri (çukurlu yara izleri); akne izleri,
  • Kırmızı renkte ve deride hafif çökmeye neden olan izler

İz Tedavisinde Uyguladığımız Yöntemler;

Lazer Tedavileri

Fraksiyonel Lazerle Akne ve Yara İzi Tedavisi

Cilt yüzeyine belirli bir düzenle lazer ışınları gönderilir ve cilt kontrollü bir şekilde hasarlandırılır. Bu sayede yara iyileştirici mekanizmaları devreye sokar ve doku tamiri başlar. Cilt dokusu yenilendikçe, yeni kolajen yapısı oluştukça izlerin, lekelerin görünümü hafifler, çukurların derinliği ve genişliği azalır,  cilt yüzeyi daha homojen, pürüzsüz bir görünüm kazanır. Cildin yağlanması azalır, gözenekler küçülür, sivilceler kurur ve yeni sivilce çıkışı azalır. Sivilce çıkışının azalması daha sonra yeni izlere yol açacak sivilcelerin önlenmesi demektir

Fraksiyonel lazer sistemi

  • Sivilce lekeleri ve çukurlarında,
  • Yüz deliklerinde,
  • Ameliyat izlerinde,
  • Yanık ve yara izlerinde,
  • Tüm deri çatlaklarında,
  • Faça, jilet ve kesik izlerinde,
  • Keloid tedavisinde,(lezyon içine iğne ile ilaç enjeksiyonu ve IPL lazer ile birlikte)
  • Kabarık yara izlerinde,
  • Cilt kırışıklıkları ve cilt yenilemede,
  • Ameliyatsız yüz germede ve cilt gençleştirmede

Başarıyla kullanılmaktadır.

Fraksiyonel Lazer Uygulaması Hangi Aralıklarla Kaç Seans yapılır?

Akne ve yara izlerinin tedavilerinde fraksiyonel lazer işlemi ; genel olarak ayda 1 kez, ortalama 3- 6 seans olarak yapılır.

Fraksiyonel Lazer Uygulaması Nasıl Yapılır?

İşlem öncesi cilt yüzeyi  lokal anestezik kremle bekletilir, cilt dezenfekte edilerek işleme başlanır.  Hastalar işlem sırasında tolere edilebilir düzeyde hafif bir ağrı ve yanma hissederler.

Fraksiyonel Lazer Uygulamasının Yan Etkisi Var mıdır?

İşlem sonrası ciltte kızarıklık, hafif ödem ve gerginlik hissi olağandır. 3. günden itibaren cilt yüzeyinde mikro kabuklanmalar oluşmaya başlar.

Uygulama Sonrası Ne zaman Günlük Hayata Dönülür?

İşlem sonrası hafif uygulamalarda 3- 5 gün, yoğun tedavi gerektiren problemlerde 5- 7 gün sonra günlük hayata dönüş mümkündür.

Q Switch Lazerle Akne ve Yara İzi Tedavisi

Sivilcelerin daha hızlı bir şekilde kontrol altına alınması ve iz bırakmadan iyileşmesi için özellikle iltihaplı sivilcelerde de etkinliği çok yüksek olan Q Switch Nd-YAG  lazerler aknenin lazerle tedavisinde yaygın olarak kullanılırlar.

Q Switch Nd-YAG  lazerler alt deri tabakası olan dermiste, fibroblast aktivasyonu sağlayarak elastin yapıda ve kolajen miktarında da artış sağladıklarından dolayı; özellikle lekelenme şeklinde olan ve çok derin olmayan izlerin hafifletilmesinde de etkilidir.

Q Switch Lazerle Akne Tedavisi Nasıl Yapılır?

Q Switch Nd- YAG  lazerle akne tedavisi özellikle karbon peeling vasıtasıyla yapılmaktadır.

Lazerle sivilce tedavisinde cilde sürülen ve gözeneklerin içine giren karbon parçacıkları lazerle patlatılarak; cildin ve cilt altı dokunun yenilenmesi, sivilcelerin kurutulması, cildin yağlılık oranının düzelmesi ve gözeneklerin küçültülmesi hedeflenir.

Q Switch Lazer  Uygulaması Hangi Aralıklarla Kaç Seans yapılır?

Q Switch Nd- YAG  lazerle akne tedavisi 10 gün aralıklarla 3- 5 seans yapılmaktadır.

IPL Lazer (Yoğun Atımlı Işık) İle Akne Tedavisi

Sivilceler iltihapsız (komedon) ve iltihaplı (papül, püstül, kist, apse) elemanlardan oluşur. İltihaplı sivilce oluşmasında başlıca nedenlerden biri, normal deride yağ kanallarında yaşayan P. Acnes bakterisidir. Bu bakteri porfirin adı verilen, ışığı emen bir madde üretir.

Sivilceler aktif olduklarında kırmızı renktedirler, söndükten sonra yerlerinde başlangıçta kırmızı renkli izler bırakırlar.

Bir ışık lazeri olan IPL lazer hem izlerin erken dönemindeki kızarıklık görünümünde, hem aktif dönemde bakteri salgılarına (porfirinler) iyileştirici etkisi nedeniyle lazerle akne tedavilerinde tercih edilir.

Fraksiyonel İğneli Radyofrekans (Altın İğne) İle İz Tedavisi

2 yolla etki gösterir. İlk olarak kullanılan mikro iğneler sayesinde cilt üzerinde kontrollü hasarlar oluşturularak yara iyileşme süreci harekete geçirilir ve cildin yenilenmesi sağlanır. Diğer taraftan cilt altına mikro iğneler aracılığıyla verilen radyofrekans enerjisi ile cilt altında ısı artışı sağlanır. Böylece; yara iyileşmesi, dermal yenilenme, yeni kolajen, elastin ve hyaluronik asit oluşumu uyarılır.  Temel etkilerini derinin derin katlarında meydana getirmesi sebebiyle yüzeyel deri korunur. Bunun sonucu olarak iyileşme süreci hızlanmakta yan etki riski azalmaktadır. Bu üstünlüğü nedeniyle fraksiyonel lazerleri kış aylarında uygulamak gerekirken, fraksiyonel radyofrekans uygulaması her mevsim yapılabilir.  Mezoterapi ve ışık sitemleri ile kombine edilebilir.

İğneli Radyofrekansın Kullanım Alanları Nelerdir?

Sivilce lekeleri ve çukurları ile yara izi (skar) tedavisi olmakla birlikte, cilt gençleştirme ve yenilemede ve gebelik çatlaklarında da oldukça etkilidir.

İğneli Radyofrekans tedavisi Ortalama Kaç Seans Uygulanır?

Cilt sorununun özelliğine göre değişmekle birlikte genellikle ayda 1 kez 3 seans uygulanır. Her uygulamanın iyileştirici etkisi vardır, derin akne ve yara izlerinde daha fazla sayıda tedavi seansına ihtiyaç duyulabilir. Uygulama sonrasında 1. Aydan itibaren ciltte parlaklık, gerginlik, yüz ovalinde toparlanma ve cilt yapısında düzelme görülür.

Uygulama Öncesi Bilinmesi Gerekenler?

  • Ara sıra herpes enfeksiyonu (uçuk) geçiriyorsanız bu tedavi uçuğu tetikleyebilir. Bunun için uygulama öncesi doktorunuzdan öneri alabilirsiniz.
  • Uygulanan tedavi dozuna ve cildin hassasiyetine göre uygulama sonrası kızarıklık ve ödem 2- 4 gün arasında sürebilir.
  • Tedaviden sonra 2. Günden itibaren sosyal ve iş hayatına rahatlıkla devam edilebilir.

Uygulama Kimlere Yapılamaz veya Risklidir?

  • Hamilelik şüphesi olan kişilere ve hamilelere,
  • Kanser hastaları, radyoterapi veya kemoterapi alanlara,
  • Kalp pili olan hastalara,
  • Epilepsi (sara) hastalarına,
  • Uygulama bölgesinde ve vücudun başka bir yerinde aktif enfeksiyon bulunan hastalara uygulama yapılamaz.

Plazma Yöntemiyle İz Tedavisi

Havadaki iyonları kullanarak açığa çıkardığı plazma enerjisi sayesinde dokuda germe ve sıkılaşma etkisi yapan bir tedavidir. Kabarık izlerin atışlarla cilt seviyesine inmesi hedeflenirken, çukur şeklindeki izlerin gerilmesi ve küçülmesi hedeflenir.

    Call Now Button