Boyun Sarkmasının Nedenleri, Önlemler ve Yapılabilecek Tedaviler
Boyun vücudumuzda göz kapağından sonra en ince deriye sahip bir bölgedir. Bu sebeple daha erken deforme olmaktadır. Günümüzde boyun bölgesinde yaşlanmayla beraber beliren en belirgin şikayetler; deride ince kırışıklıklar, yatay çizgiler, gıdının belirginleşmesi, sağa sola dönerken oluşan abartılı kırışık görünüm ve çift çene görünümüdür. Tedaviye erken başlamak ve belirli aralıklarla tedavileri tekrarlamak problemin çözümü için çok önemlidir.
Boyun bölgesi ince derili ve nispeten damarlanması az bir bölge olması nedeniyle uygulamalarda hassas davranılması gereken bir bölgedir. İyileşmeler daha uzun sürebilir, leke ve morarma riski daha fazladır. Tedavi planlaması tüm diğer bölgelerde olduğu gibi burada da kişiye özel planlanmalıdır. Toksin uygulamaları, mezoterapi, iğneli, iğnesiz radyofrekans tedavileri, fokuslu ultrason uygulaması, deri altına yerleştirilen ip uygulamaları, hyaluronik asitle yapılan dolgu uygulamaları bu bölge için seçilen uygulamalar arasındadır ve tek başına yada birlikte uygulanabilirler.
Fokuslu ultrason uygulamalarında, ısı enerjisine dönüşen ses dalgaları monitör ile kontrol edilerek istenen doku derinliğine odaklanmakta ve cildin üst tabakalarına zarar vermeden deri altındaki bağ dokusunda kolajen üretimi arttırılmaktadır. Uygulama ile zamana bağlı kolajen azalması ve yer çekiminin ciltte yarattığı gevşeme ve sarkmalar 30- 60 dakikalık tek bir seans ardından elde edilen cilt altı bağ doku yenilenmesi ve güçlenmesi ile tedavi edilmektedir.
Radyofrekans (RF) uygulamalarında RF enerjisi kontrollü bir şekilde cildin derin katmanlarını ısıtarak kolajenleri harekete cilt yapısı ve dokusunu iyileştirir.
Boynun Erken Kırışmasını ve Sarkmasını Önlemek İçin Neler Yapılabilir:
Boyun kırışıklıklarını önlemek için yatış tarzı önemlidir. Sırt üstü ve çok yüksek olmayan bir yastıkla yatmak, otururken veya hareket halindeyken boynu mümkün olduğunca dik tutmak kırışıklıkları geciktirecektir. Yüzme sporu boyun bölgesi için en faydalı spordur. Masajın toparlayıcı etkisi vardır. El ile yukarı ve enseye doğru yapılan masajlar, yüzümüz için kullandığımız glikolik asit, C vitamini ve antioksidan içeren bakım ürünlerini boynumuz için de kullanmak ve gündüz mutlaka güneş koruyucu ürünleri belli aralıklarla tekrarlamak boyun bölgemizin iyiliği ve güzelliği için gereklidir.
Sağlıklı ve güzel günler dilerim.